"ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ" - ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

 

Από την Αθήνα ξεκίνησε την Τετάρτη 4/6/2014 το Πανελλήνιο πρόγραμμα «The Missing Piece» της αστικής εταιρείας μη μερδοσκοπικού χαρακτήρα «Με Οδηγό τον Διαβήτη» (Κάρτα Διαβήτη), με στόχο να ενημερώσει το κοινό για τον σακχαρώδη διαβήτη. Η εκστρατεία περιλαμβάνει ενημέρωση και δωρεάν εξετάσεις σε 18 μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας.

 

Την Τετάρτη 4/6/2014 στην Αθήνα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, σε τρεις ειδικά διαμορφωμένες κινητές μονάδες, προσεφέρθησαν δωρεάν εξετάσεις γλυκόζης (σακχάρου αίματος) και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c), λιπιδαιμικός έλεγχος, οφθαλμική βυθοσκόπηση και μέτρηση αρτηριακής πίεσης, τα αποτελέσματα των οποίων επεξηγούνταν αναλυτικά στον κάθε εξεταζόμενο από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Το Οθφαλμολογικό Ιατρείο Μιχάλη Αρβανίτη ήταν παρόν εκτελώντας τον οφθαλμολογικό και βυθοσκοπικό έλεγχο όσων θέλησαν να εξεταστούν. Όπως εξηγήθηκε αναλυτικά και σε όλους τους εξεταζόμενους η γνώση και πρόληψη είναι τα καλύτερα όπλα ενάντια στις οφθαλμολογικές επιπλοκές του διαβήτη. Για αυτό το λόγο οι διαβητικοί θα πρέπει να εξετάζονται οφθαλμολογικά (και βέβαια βυθοσκοπικά) ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τον οφθαλμίατρό τους ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν έχουν καμία οφθαλμική ενόχληση, καθώς τις περισσότερες φορές οι βλάβες που προκαλούνται από τον διαβήτη δεν μας προειδοποιούν!